Posted in Food, LCHF

Hot giardiniera

Jeg besøker av og til min vakre kusine i Chicago , som er vinoppkjøper og har drevet cateringfirma (WindyCityWine) i mange år. Hun introduserte meg for et produkt som jeg er blitt helt avhengig av: Hot giardineria. Det er en slags sterk pickles i chiliolje. En teskje av dette i eggerøren, og du vil nesten ikke spise vanlig eggerøre igjen. Problemet er at jeg ikke vet om noen butikker i Norge som selger dette. Da må jeg lage det selv! Jeg fant et glass med forskjellige tyrkiske pickles i en innvandrerbutikk, her er den superenkle oppskriften:

Tøm picklesgrønnsakene fra glasset i en sil , skyll dem og hakk i småbiter. Hell de tilbake på glasset igjen, og hell over en blanding av chiliolje og olivenolje. (Hot!)

Når oljen får trekke inn i grønnsakene blir det en snadder ingrediens, prøv deg fram! Jeg lar blandingen stå framme og bruker den i mange ting. En spiseskje av dette i gryta eller en teskje i eggerøre er bare helt magisk.

English translation:

I sometimes visit my beautiful cousin in Chicago, who is a wine purchaser (WindyCityWine) and has run a catering company for many years. She introduced me to a product that I have become totally dependent on: Hot giardineria. It is a kind of strong pickles in chili oil. One teaspoon of this in the scrambled eggs, and you almost won’t eat plain scrambled eggs again. The problem is that I don’t know about any stores in Norway that sell this. Then I have to make it myself! I found a glass of different Turkish pickles in an immigrant shop, here is the super simple recipe:
Pour the pickles from the jar into a sieve, rinse them and chop in small pieces.
Pour them back onto the glass and pour over a mixture of chilli oil and olive oil. (Hot!)
When the oil soakes into the vegetables, it becomes a good ingredient in different dishes, try it out! I let the mixture stand and use it in many things. A tablespoon of this in stew or a teaspoon of scrambled eggs is just magical!

Author:

I am a mother of 3 teenagers, journalist of education, and interested in everything from politics, theater, spirituality, music, literature, food, design, children´s upbringing, agriculture, knitting, painting, nature, philosophy...yes the whole universe...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s